Teater Fenestra

- Modern Teater -

+(46) 739 56 12 80

LINNEA TENGROTH

Vad har du gjort innan: Teater: 2014 • ”Här står jag framför er, helt naken” av Joyce carol Oates, regi: Stina Rautelin. Scen: Strindberg Intima Teater • ”Mördarnas Barn”, av Katori Hall Regi: Christopher Lehmann/ Teater Fenestra scen: Teater Pero 2013 • ”Livet, Bitch”, Oktoberteatern scen: Oktoberteatern & Bryggan, Stockholms Stadsteater

Vad är det för typ av roll: Mia är kär i kärleken. Hon är väldigt uttrycksfull och känslostyrd. Hon är vilse och håller hårt om det som hon har kärt, Evelina. Mia är envis och stolt, stolt över att hon vågar stå upp för det hon tror på. Hon har en otrolig drivkraft inom sig.

Varför tycker du att en ska se den här pjäsen: Den här pjäsen är unik på många sätt. Det är en pjäs om det som vi alla vill ha, kärlek. Dock avviker pjäsen från normen genom att representera kärlek mellan kvinnor på scen. Något som inte är särskilt vanligt att se på scen. Och det är inte den stereotypiskt dramatiska ”Komma ut” historien utan massvis med parallella historier som skiljer sig från varandra och berättar om kärlek

och relationer ur livets alla skeden med en HBTQ-lins. Att identifiera sig som HBTQ blir en del av normen, men först och främst handlar det om människor, vars hjärtan slår för dom det slår för. Vare sig dom vill det eller inte. Och det är deras val att älska. Det är fint, smärtsamt och igenkänningsbart.

Varför behövs Pride: Kort sagt så tycker jag att pride behövs för att det är 2015 och HBTQ personer blir utsatta för förtryck, diskriminering, hatbrott mm. De "stereotypiseras" i tv serier och filmer och placeras i olika fack. Jag anser inte att ens sexuella läggning ska ifrågasättas av omvärlden. Det är inte heller något som man ska skämmas över. Drömmen vore för framtida generationer att presentera sin partner för föräldrarna utan att stämplas som hetero, homo, bi. Att normen var att ingen skulle behöva ”Komma ut” utan bara få vara.

Hemsidan är skapad av Teater Fenestra och dess innehåll upphovsrättsskyddat.