Teater Fenestra

- Modern Teater -

+(46) 739 56 12 80

KIMIYA FAGHIH

Vad har du gjort innan: Gått teaterkurser på Studiefrämjandet i Göteborg samt folkuniversitetet i Stockholm. Läst en ettårig teaterlinje på Sigtuna Folkhögskola och spelat i en egenskriven politisk pjäs "Kan du bokstavera det".

Vad för typ av roll spelar du: Lizzy träffar Evelina och får känslor för henne. Dock kan det vara svårt när man inte är van vid att prata känslor sen tidigare. Hon har utåt sett ett perfekt liv, men kämpar med att hitta sig själv i sin relation till både Evelina och Mia. Det sker dock en utveckling för Lizzy under pjäsens gång, till en början kan hon verka kall och lite dryg men innerst inne är hon ödmjuk och inser själv detta i mötet med Mia till slut. Det kan vara svårt att visa det när man har en stämpel som den coola och obrydda tjejen men jag tycker ändå att Lizzy öppnar upp sig mer och mer. Adina är en ganska vilsen tjej som går på högstadiet. Hon tycker illa om homosexualitet för att passa in i gruppen och driver också de andra att mobba Katta som faktiskt bara försöker lösa skoluppgiften.

 

Varför tycker du att folk ska se pjäsen: kärlek finns i alla   former och jag hoppas att man kan inse att det spelar ingen roll vem kärleken är riktad till. Vi blir alla kära, sårade och hjärtkrossade oavsett vilket kön vi blir kära i. Jag hoppas att man kan relatera till de problem som uppstår och faktiskt inser att vi alla har en gemensam kärna när det kommer till att hantera känslor i alla former.

Varför behövs Pride: svår fråga som får ett enkelt svar: DET BEHÖVS MER KÄRLEK, FÖRSTÅELSE OCH RESPEKT I VÄRLDEN och också att folk som kanske inte är öppna i sina sinnen behöver få mer kunskap och vi behöver krossa de fördomar som finns idag. Mer kärlek åt folket alltså!

Hemsidan är skapad av Teater Fenestra och dess innehåll upphovsrättsskyddat.