Teater Fenestra

- Modern Teater -

+(46) 739 56 12 80

STOCKHOLM PRIDE!

Den 31 juli 2014 åkte vi till Stockholms Stadsteater - Kulturhuset tidigt på morgonen. Vi skulle spela NO TEARS FOR QUEERS. Klockan 10.00 samlades vi utanför dörrarna för att gemensamt gå upp till dit vi skulle spela - Marionetten på våning 3. Martin var redan där och hade hängt upp vår älskade discokula! Klockan 10.35 kastade sig Achillea och Chris i en taxi för att åka till Radiohuset och bli intervjuade. Achillea sprang rätt ut i rondellen och haffade en bil (som sedan blåste oss på 300:-, nåja....) Intervjun av P4 Stockholm gick kanon - vi var nervösa men Kim Kärnfalk, som intervjuade oss, var helt underbar. Efter det kastade vi oss i en taxi tillbaka (denna gången fick Chris välja, då kostade det istället 100:-.....)

Eftersom vi blev bokade av Stockholm Pride som också skötte all biljettförsäljning så hade vi ingen aning om det skulle komma folk. Vi oroade oss i onödan. Klockan 11.00 när vi var tillbaka hade det redan börjats köa utanför Marionetten. Något som gjorde oss ännu mera taggade.

Klockan 12.00 skedde insläppet och besökarna bjöds på vår premiär av NO TEARS FOR QUEERS. Det var stort. Det var känslosamt. Efter föreställningen blev vi inklappade gång på gång till en stående publik. Det blev många tårar och många kramar. Det var oerhört berörande för alla oss i produktionen och vi vill tacka er vackra människor som var där. Efter detta längtade vi oerhört mycket efter september och våra ytterligare fem föreställningar på Teater Pero. 

Det är en hård och brutal verklighet som skildras med enkla medel[...] Det är ingen lättsmält föreställning pridebesökarna bjuds på, men en viktig sådan[...] Jag går från denna pjäs tyngd av allvar
— Jonas Lundgren Makthavare.se                                                                    Ett glatt och stolt gäng som precis har spelat!

                                                                    Ett glatt och stolt gäng som precis har spelat!

Hemsidan är skapad av Teater Fenestra och dess innehåll upphovsrättsskyddat.